E-kup številka 16 - november 2012

 

Spoštovane in spoštovani,

Obveščamo vas o nekaterih storitvah, ki so vam na voljo ter lahko olajšajo poslovanje vašega socialnega podjetja, nevladne organizacije ali drugih izvajalcev splošno koristnih dejavnosti.

Premostitveni krediti do 175.000 EUR brez jamstva (TISE in SKLAD 05)

Finančna institucija TISE iz Poljske in Sklad 05 ponujata možnost pridobitve premostitvenega kredita za projekte financirane iz EU in javnih sredstev. Premostitveni krediti so namenjeni nevladnim organizacijam, socialnim podjetnikom, javnim zavodom in vsem drugim pravnimi osebam, ki imajo podpisano pogodbo o izvajanju projekta.

Zavarovanje kredita v obliki poroštva, hipoteke ali cesije ni potrebno, dovolj je vplačilo premije v Jamstveni sklad 05. Vse informacije dobite na tem tem naslovu.

 

Mikrokrediti do 25.000 EUR (VOLKSBANK in SKLAD 05)

Volksbank d.d. v sodelovanju z European Investment Fund - EIF nudi nevladnim organizacijam, socialnim podjetnikom in drugim osebam možnost pridobitve mikrokredita do višine 25.000 EUR.

Sklad 05 lahko pomaga nevladnim organizacijam in socialnim podjetjem pri izpolnjevanju dokumentacije. Sklad 05 se tudi dogovarja z Volksbank o možnosti pridobitve kredita brez jamstva oz. le z vplačilom premije v Jamstveni sklad 05. Vse informacije najdete na tem naslovu.

 

Družbene naložbe do 150.000 EUR V VAŠO DEJAVNOST (MERISM CAPITAL in SKLAD 05)

Sklad 05 v sodelovanju z Merism Capital iz Velike Britanije omogoča pridobitev financiranja v obliki lastniškega kapitala do višine 150.000 EUR za financiranje splošno koristnih dejavnosti, projektov in programov. Družbeni vlagatelj bo vsak predlog za financiranje presojal individualno. Več informacij.

 

Cenejši nakup vozila za socialna podjetja in NVOje (KREATIVNI NAJEMI in BREZ DOBIČKA)

Brez dobička d.o.o. in Kreativni najemi d.o.o. ponujajo možnost cenejšega nakupa osebnega vozila za nevladne organizacije, socialna podjetja in zaposlene oz. sodelavce le teh. Za izdelavo ponudbe lahko zaprosite tukaj.

 

Vabilo na Warm Up 2012 (HUB DUNAJ in BREZ DOBIČKA)

Brez dobička d.o.o. vas vabi k udeležbi na Warm up-u, ki ga organizira HUB Dunaj in je namenjen pridobitvi znanj in veščin za pridobitev financiranja vašega socialnega podjema. Za vse informacije pišite na gsakovic@gmail.com ali poglejte na http://investment-ready.org/.

 

Končan 1. Natečaj družbenih inovacij - dva zmagovalca in nagradni sklad 6.000 EUR (SKLAD 05)

Natečaj "DRUŽBENA INOVACIJA 2012" je organiziral Sklad 05 - ustanova za družbene naložbe v sodelovanju s SKUP, Brez dobička ter ŠENT. Na natečaj je prispelo 43 prijav družbenih inovacij, med njimi je komisija izbrala pet finalistov.

 

O zmagovalcih je 18. oktobra 2012 (prvi dan mednarodne konference "3. dnevi socialne ekonomije 2012") odločala petčlanska mednarodna komisija (predstavniki Merism Capital iz Velike Britanije, NESsTa iz Hrvaške, HUB Dunaj iz Avstrije ter dva predstavnika Sklada 05), ki je imela 70% glasov, v preostalem delu (30%) pa so na podlagi predstavitev družbeno inovativnih projektov odločali udeleženci in udeleženke konference. Nagradni sklad so uspeli v Skladu 05 na samem dogodku z vložkom družbenega vlagatelja povečati na 6.000 EUR.

 

Kdo so nagrajenci lahko pogledate na tem naslovu.

 

SKUP - skupnost privatnih zavodov.