1. srečanje družbenih vlagateljev ter posvet "Družbeno bančništvo" - Ljubljana, sreda 3. april 2013

 

 

Sklad 05 – ustanova za družbene naložbe – vas obvešča, da skupaj s partnerji organizira 1. srečanje družbenih vlagateljev ter posvet "Družbeno bančništvo", ki bosta potekala 3. aprila 2013 v Ljubljani.

To bo prvo srečanje strokovne skupnosti s področja investiranja z družbenim učinkom, ki bo združilo domače intuje finančne investitorje, bankirje ter menedžerje podjetij, zainteresiranih za družbeno odgovorno vlaganje.

Upoštevajoč dejstvo, da je v Sloveniji še vedno precej neznana vloga družbenih vlagateljev, socialnih podjetij in družbenih inovacij, se bodo udeleženci srečanja lahko seznanili in dobili vpogled v delovanje nišnega dela finančnega sektorja, kot je investiranje z družbenim učinkovanjem.

Srečanje bo razdeljeno na dva dela. Prvega organizira Sklad 05, drugega pa IG Alpbach Slovenija v sodelovanju s Skladom 05.

 

 

PRVI DEL - DRUŽBENI VLAGATELJI 05, srečanje je zaprtega tipa

sreda, 3.4. 2013, ob 11.00 uri,

Namen srečanja DRUŽBENI VLAGATELJI 05 je interesno povezovanje domačih in tujih podjetnikov ter finančnikov, ki podpirajo in financirajo družbene aktivnosti z inovativnimi in podjetniško usmerjenimi rešitvami.

Družbeni sklad 05 (SIF05) – zasebni finančni sklad – bo predstavil in ponudil članom SI05 možnost investiranja sredstev v prvi investicijski sklad z družbenim učinkom v Sloveniji z namenom financiranja splošno koristnih dejavnosti in širjenja vlagateljskega portfelja na področje družbenih naložb.

V okviru tega dela bo Sklad 05 članom SI05 predstavil tudi prvo investicijo Sklada 05 v HUB LJUBLJANA - kandidat, največjo globalno omrežje socialnih inovatorjev in podjetnikov, ki odpira vrata tudi v Sloveniji.

 

DRUGI DEL   - DRUŽBENO BANČNIŠTVO

sreda, 3.4. 2013, ob 13.30 uri, lokacija je bila spremenjena, drugi del bo na Gospodarski zbornici Slovenije, Dimičeva 13, Ljubljana

DRUŽBENO BANČNIŠTVO je posvet, ki ga pripravljata IG Alpbach Slovenija in Sklad 05 in na katerem bomo gostili znane strokovnjake iz sveta bančništva iz Slovenije in tujine.

Glavni poudarek posveta bo usmerjen v predstavitev priložnosti za razvoj družbenega bančništva in širšega finančnega sektorja z družbenim učinkovanjem v Sloveniji s prikazom nekaterih tujih dobrih praks.

 

Sodelujoči strokovnjaki:

 

 

Udeležba je brezplačna, prijave niso potrebne. Udeležba na dopoldanskem dogodku je mogoča samo na podlagi povabila organizatorja.

 

Vse informacije o dogodku ter vabilo lahko najdete tukaj.

SKUP - skupnost privatnih zavodov.