Vključitev uporabnic v Gostilno dela - poklicno učenje mladih

Z mesecom aprilom smo vključili 4 uporabnice socialno-varstvenih programov Materinskega doma Ljubljana v Gostilna dela - poklicno učenje mladih, kjer jim želijo omogočiti ponovno delovno in socialno vključenost ter pridobivanje novih znanj za delo v gostinstvu oziroma utrjevanje že pridobljenih. Vključevanje uporabnic poteka postopno oziroma glede na specifiko in želje uporabnic. Z uporabnicami smo sklenili dogovor o prostovoljnem delu, delo poteka do največ 4 ure tedensko. Prvi odzivi s strani mentorjev Gostilne dela so odlični, prav tako so zadovoljne tudi prostovoljke:

 

 »Za menoj je prvi mesec sodelovanja v programu EXIT-Gostilna dela. Kljub začetni tremi in dvomu, ker dela v gostinstvu nisem poznala, rada hodim na delo. Kolektiv me je lepo sprejel, navodila za delo so jasna in razumljiva, občutek po dobro opravljenem delu pa je meni pomemben in seveda pozitiven«.

Petra Perdih

»Gostilna dela – hmm, kaj lahko rečem? Ena majhna gostilna, majhen »business«, dobra hrana, dobri ljudje in pozitivno okolje. Lepa izkušnja. Delo v Gostilni dela je bilo presenečenje za mene: brez pritiska, s prijaznimi sodelavci, dobra volja in nasmeh. Dobra izkušnja za nas ženske, ki pridemo iz nasilnega in neprijaznega okolja, živele v strahu in veliko let nismo delale. En nov začetek, brez pritiska in strahu kaj te čaka. En majhen korak za veliko prihodnost. Osebno uživam delati v Gostilni dela in hvala za priložnost.«

Laura Tschurwald

SKUP - skupnost privatnih zavodov.