E-kup številka 20 - januar 2014

Z dobrimi željami za uspešno in veselo 2014 vam v nadaljevanju pošiljamo nekaj informacij o dejavnostih skupine Brez dobička v začetku leta 2014.

Še posebej bi vas radi povabili na delavnico Investment Ready - Warm Up, ki je izjemna priložnost za družbene (socialne) podjetnike in ga organizira Sklad 05 s številnimi tujimi in domačimi partnerji.

 

Investment Ready - Warm Up - četrtek 29. januar 2014, IEDC Bled

Sklad 05 – ustanova za družbene naložbe vas obvešča, da skupaj s partnerji organizira prvi Investment Ready - Warm Up v Sloveniji, ki bo kot celodnevni dogodek organiziran v četrtek 29. januarja 2014 v prostorih IEDCja na Bledu.

Investment Ready - Warm Up 2014 je vrhunska enodnevna programska delavnica s tujimi predavatelji za družbene (socialne) podjetnike. Letos prvič in ekskluzivno v Sloveniji. Delavnica je zasnovana tako, da udeležencem omogoča interakcijo z mednarodno podjetniško sceno in družbenimi investitorji.

Warm up je priložnost za oceno potenciala družbenega podjetnika in ponuja možnost sodelovanja v celovitem programu Investment Ready Academy na Dunaju, ki bo v letu 2014.

Vse informacije najdete na spletni strani www.sklad05.si/stran/18/irp.

 

Premostitveni krediti TISE

SKlad 05 in finančna institucija TISE iz Poljske nadaljujeta s podeljevanjem premostitvenih kreditov za projekte, ki potrebujejo pred-financiranje. V letu 2013 smo podelili 500.000 EUR kreditov, za prve tri mesece leta 2014 imamo na voljo dodatnih 200.000 EUR v Sloveniji ter 150.000 EUR na Hrvaškem.

Vse organizacije, ki imate podpisano pogodbo o zagotovljenem financiranju projekta in potrebujete premostitvena sredstva lahko najdete informacije na www.sklad05.si/stran/2.

 

Evropski ekonomsko socialni odbor EESO - pomembnejša aktualna mnenja

Z januarjem 2014 vas bomo, glede na izražen interes, ponovno začeli obveščati o sprejemanju pomembnejših dokumentov v okviru Evropskega ekonomsko socialnega odbora - EESO, v katerem imamo predstavnika tudi nevladne organizacije iz Slovenije.

Tokrat med njimi izpostavljamo:

Statistical tools for measuring volunteering

Accessibility as a human right

Energy Technologies and Innovation

European minimum income and poverty indicators

A more inclusive citizenship open to immigrants

Več na delovanju EESO najdete na spletni strani odbora.

 

Cenejši nakup vozil za nevladnike in družbene podjetnike ter možnost ugodnega leasinga

Ste sodelavec, sodelavka, prostovoljec ali prostovoljka v socialnem podjetju ali nevladni organizaciji in soustvarjate družbeno koristno dejavnost? Če da, si zaslužite nagrado.

V obliki cenejšega nakupa novega vozila katerekoli znamke vam jo s sodelovanjem Brez dobička ponuja podjetje Kreativni najemi d.o.o., leasing pa nudi Sparkasse leasing S. Nakup je lahko za vaše privatne potrebe ali za potrebe vaše organizacije.

Vse informacije najdete na www.skup.si.

Vse dobro,

Primož Šporar

SKUP, januar 2014

SKUP - skupnost privatnih zavodov.