e-Brez dobička št. 22

e-Brezdobička št. 22

12. februar 2014

V nadaljevanju najdete izbrane novice o delovanju in storitvah organizacij povezanih v skupini Brez dobička.

MIKROKREDITI Z UČINKOM

Sklad 05 obvešča, da v mesecu februarju 2014 pilotno začenja s programom "Mikrokrediti z učinkom". Če potrebujete za zagon ali širitev svoje družbeno podjetniške dejavnosti mikrokredit do 25.000 EUR in bi ga želeli pridobiti z najmanjšim možnim tveganjem je to prava ponudba za vas.

Vse informacije na: www.sklad05.si/stran/19/mkredit

SPLETNA PRODAJALNA BREZ DOBIČKA

Na www.brezdobicka.si/prodajalna/ lahko ugodno kupite različne izdelke oz. naročite storitve nevladnih organizacij in družbenih podjetnikov. Lepo vabljeni k nakupu.

IMPACT OF SOCIAL INVESTMENT ON EMPLOYMENT

18. februarja 2014 bomo sodelovali na seji Evropskega ekonomsko socialnega odbora - EESO, ki bo obravnaval mnenje "Impact of Social Investment on Employment". Predlog mnenja še ni na voljo, sporočite interes na primoz.sporar@skup.si.

SKLAD 05 OBJAVIL PODATKE O PODELJENIH PREMOSTITVENIH KREDITIH V LETU 2013

Sklad 05 je skladno z načeli transparentnosti in v dogovoru s TISE Poljska na spletni strani www.sklad05.si/nameni/index/tise objavil podatke o prejemnikih in višini odobrenih premostitvenih kreditov v letu 2013. S tem prispevamo k javnosti poslovanja z namenom povečevanja zaupanja v storitve na finančnem trgu.

DRUŽBA ZA MEDIACIJO IN REŠEVANJE SPOROV - NAPOVED VABILA K PRIPRAVI STROKOVNIH PRISPEVKOV ZA 6. DNEVE MEDIACIJ 2014

Družba za mediacijo s številnimi partnerji v jeseni 2014 (predvidoma četrtek in petek 9./10. oktobra 2014 v Portorožu) organizira 6. dneve mediacij 2014.

Za mediatorje in mediatorke letos napovedujemo povabilo k pripravi strokovnih prispevkov, s katerimi boste lahko predstavili strokovne vsebine in se predstavili udeleženkam in udeležencem dnevov. Povabilo bo v mesecu februarju objavljeno na spletni strani www.mediacija.si, o njem pa vas bomo obvestili tudi preko teh obvestil.

Poziv za oddajo strokovnih prispevkov bo predvidoma odprt do 31. maja 2014. O izboru predstavitev in predavateljev bo odločala strokovna komisija organizatorjev. Vsi, ki bodo izbrani za predstavitev bodo imeli zagotovljeno brezplačno udeležbo na 6. DM.

NALOŽBE 0,5% ZA POSAMEZNICE IN POSAMEZNIKE

Sklad 05 je do konca leta 2013 podpisal 83 pogodb o sodelovanju pri zbiranju finančnih sredstev iz naslova dohodnine, s polovico partnerjev smo tudi že pričeli z zbiranjem namenitev. Nameni za katere s partnerji zbiramo sredstva so predstavljeni na www.sklad05.si/nameni/index/.

Z letom 2014 omogočamo, da naši partnerji postanejo tudi posamezniki, ki jim bomo omogočili, da skupaj zbiramo finančna sredstva za različne namene (zaposlitev oz. samo-zaposlitev, nakup zdravstvenih, medicinskih in drugih pripomočkov in naprav za zdravje, stroški udeležb na usposabljanjih, izobraževanjih in nakupa literature, štipendiranje družinskega člana, ki se šola, stroški urejanja stanovanjskega problema za mlade itd.).

Vse informacije o izvajanju programa najdete na www.sklad05.si/stran/16/financiranje05nalozbe.

EEA GRANTS - PROGRAM "EXIT" IZBRAN

SKUP - Skupnost privatnih zavodov, Sklad 05 ter Citizens Foundation Iceland  so bili izbrani za financiranje v 2. fazi na razpisu za EEA in Norveški finančni mehanizem s prijavljenim programom "EXIT" .Vrednost programa je približno 65.000 EUR.

Informativna predstavitev programa je na voljo na www.sklad05.si/stran/12/inovacije-exit, bodo pa vsebine v prihodnjih tednih usklajene z odobrenim predlogom izvedbe.

INVESTMENT READY WARM UP USPEL

Sklad 05 je 29. januarja s številnimi partnerji izvedel Investment Ready Warm Up, ki so se ga udeležili družbeni podjetniki in investitorji. Dogodek je lepo uspel, informacije o njem pa najdete na www.sklad05.si/stran/18/irp.

BREZ DOBIČKA SKUPAJ Z LIBERTY INTERNATIONAL SLOVENIJA IN PARTNERJI PRIPRAVIL PRVE IMPACT TURIZEM PRODUKTE

Več o družbenem turizmu z učinkom (Impact Turism) najdete na www.sklad05.si/stran/17/it. Naše prve produkte pa si lahko ogledate na http://www.sklad05.si/nameni/index/turizem.

Povabljeni, da izkoristite možnost, da tudi kot turist/turistka pustite v družbi svoj družbeno koristni odtis.

SKLAD 05 in TISE S PONUDBO PREMOSTITVENIH KREDITOV TUDI NA HRVAŠKEM

Sklad 05, TISE in hrvaški partner CEDRA začenjajo s ponudbo premostitvenih kreditov na Hrvaškem. Pogoji bodo podobni kot v Sloveniji, za pilotne primere je na voljo 150.000 EUR sredstev. Več na www.sklad05.si/stran/2.

INŠTITUT PRIMUS (IP) TUDI V LETU 2014 SODELUJE PRI IZVAJANJU DRŽAVNEGA PREVENTIVNEGA MEHANIZMA (DPM) Z VARUHINJO ČLOVEKOVIH PRAVIC

Na podlagi obiskov v letu 2013 so sodelavke IP sodelovale pri pripravi letnega poročila Državnega preventivnega mehanizma za Varuha človekovih pravic (Katja Sodja je podpisana kot avtorica pod poglavje policijskih postaj, Branka Pondelek pa pod poglavje vzgojnih zavodov). Poročila o izvajanju najdete na spletni strani varuha.

V maju 2013 je bil IP povabljen s strani Mednarodne mreže pomoči IAN in srbskega Varuha na mednarodno predstavitev delovanja nevladnih organizacij v okviru Državnega preventivnega mehanizma, ter sodelovanje z Varuhom. Marca 2013 pa so predstavnice sodelovale tudi na izobraževanju v Velenju o Istanbulskem protokolu ter za udeležbo dobile potrdila.

V letu 2014 je s predstavniki iz Češke Republike tekla izmenjava izkušenj in pogledov na delovanje institucij, ki omejujejo svobodo gibanja, predstavnice pa tudi redno sodelujejo pri izvajanju DPM.
 

Več o dejavnostih v skupini Brez dobička najdete na spodnjih spletnih straneh. Vabljeni k sodelovanju.

Primož Šporar
direktor Brez dobička - inovativne družbene storitve d.o.o.

 

Skupina Brez dobička

Britof 469, 4000 Kranj

Tel. + 386 4 23 44 804+ 386 4 23 44 804
Fax + 386 4 23 44 805
GSM: + 386 41 684 182+ 386 41 684 182

e-pošta: info@brezdobicka.si

Twitter: @sklad05

Skype:Brezdobicka

Facebook:mediacija 

Spletne strani

Brez dobička - inovativne družbene storitve d.o.o. www.brezdobicka.si

Sklad 05 - ustanova za družbene naložbe www.sklad05.si

SKUP - Skupnost privatnih zavodov www.skup.si

Inštitut Primus www.institut-primus.si

Družba za mediacijo in reševanje sporov www.mediacija.si

Prodajalna Brez dobička www.brezdobicka.si/prodajalna/

SKUP - skupnost privatnih zavodov.