e-Brez dobička št. 34, 12. marec 2016

Spoštovane in spoštovani,

v nadaljevanju najdete novice o dejavnostih skupine Brez dobička, ki jo sestavljajo SKUP - Skupnost privatnih zavodov (www.skup.si), Sklad 05 - ustanova za družbene naložbe (www.sklad05.si), Brez dobička - inovativne družbene storitve d.o.o. (www.brezdobicka.si) ter Družba za mediacijo(www.mediacija.si).

Program EXIT

V mesecu februarju, ki je zaključni mesec izvajanja programa EXIT nam je uspelo zagotoviti zaposlitev za štiri uporabnice. Ena se je zaposlila v gostinstvu, dve za nedoločen čas v okviru naše poslovne skupine (na SKUPu) in ena za do konca leta 2016 preko javnih del na Skladu 05. Obenem smo z nekaj delodajalci navezali stik za dodatne zaposlitve, ki bodo neposreden rezultat projektne dejavnosti.

Banka Sparkasse nam je zagotovila brezplačno uporabo poslovnih prostorov v Ljubljani, v njihovi poslovni zgradbi v Šiški (Cesta v kleče 16), nasproti Mercator centra. Pisarna bo nudila prostor za štiri zaposlene oz. sodelavke in sodelavce. Vselitev v prostore naj bi bila mogoča do konca meseca marca.

Zaključek projekta smo obeležili tudi z dobro popotnico - ustanovitvijo novega socialnega podjetja Impact, so.p., katerega namen bo vključevanje uporabnic v družbeno podjetništvo.

Projekt Ctrl Alt Enterprise

Marca smo končali s pripravo vprašalnika, s katerim bomo v mesecu marcu izvedli anketo glede pristopov in orodij ocenjevanja podjetništva, ter faktorjev, ki vplivajo na razvoj in delovanje uspešnih podjetnikov. Vprašalnik smo razvijali v sodelovanju z italijanskim SoFormom.

V okviru projekta nadaljujemo tudi z razvojnimi dejavnostmi - partner Soform nas bo vključil v pripravo novega projektnega predloga za razpis Erasmus+ in sicer glede javnih naročil in možnosti vključevanja ranljivih skupin kot prednostnih izvajalcev v okviru javnih naročil.

Projekt PROFIT

Organizirali smo obisk članov User Foruma za marčevsko srečanje v Bruslju.

Projekt Grozd

Projekt Grozd nevladnih organizacij gorenjske v letih 2016-2019 v partnerstvu gostita SKUP – Skupnost privatnih zavodov in Zavod Tri, zavod za trajnostne skupnostne prakse.

Marca smo načrtovali organizacijo dogodka na temo družbenih inovacij in ranljivih skupin, zlasti na področju migracij, kjer je tudi Evropska komisija razpisala natečaj za družbene inovacije.

Več o projektu in aktualnih dogodkih na www.grozd.si

EESO

V EESO smo članoma, ki sta invalida, predstavili novo aplikacijo Freelife, ki smo jo nagradili na turnirju socialnih inovacij novembra 2015.

 

SKUP - skupnost privatnih zavodov.